Nyitókép: Pixabay

Berúgja az ajtót a tavasz

Infostart
2020. március 10. 04:40
Egy frontrendszer fokozatosan kelet felé mozog, kedd estig eléri a Kárpát-medencét is, miközben fokozatosan gyengül, így térségünkben csak elvétve okoz csapadékot.

Kedden a reggeli, délelőtti órákban a keleti tájakon csökken a felhőzet, míg a Dunántúl keleti részén és a Duna-Tisza közén átmenetileg erősebb gomolyfelhő-képződésre készülhetünk. Délutántól északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet. Nem várható csapadék. Az északnyugati szelet élénk, főként az Észak-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik, majd estére nyugatira, délnyugatira fordul és mérséklődik a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 11 és 16 fok között valószínű.

Szerdán aztán erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben egyre inkább szakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés valószínű. A nap első felében szórványosan, délután már csak néhol várható eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 20 fok között valószínű, de a Tiszántúl tartósabban felhős részein 9, 12 fok is lehet.