Nyitókép: Pixabay

Alaposan bekezd a tavasz

Infostart
2020. március 2. 04:40
Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását egy ciklonrendszernek a peremhullámai alakítják, többfelé várható eső és időnként viharossá fokozódik a szél.

Hétfő reggel nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, ezzel együtt egyre inkább csak a keleti megyékben várható összefüggő csapadék.

A déli és keleti tájakon néhol zivatar is kialakulhat. A felhőzet-csökkenés csak átmeneti jellegű lesz, mert késő délutántól újra befelhősödik. A délies szél többfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 12 és 17 fok között valószínű, de északkeleten néhol 8, 10 fok is lehet.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, és országszerte várható eső, zápor. A Dunántúlon a szél északira, északnyugatira fordul, másutt déli, délnyugati marad, és többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható, de északkeleten kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alpokalján 9, délkeleten ugyanakkor 17, 18 fok körül alakul.