Nyitókép: Pixabay

Néhány órára tél tör ránk a Tiszáig, hóval, faggyal, szélviharral

Infostart
2020. február 28. 04:40
Gyorsmozgású légörvény vonul át felettünk, amely többfelé okoz vegyes csapadékot. Az ország északkeleti felén inkább a hó, havas eső lesz a jellemző, ott reggelig néhány cm-es hóréteg is létrejöhet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén viharossá fokozódik az ÉNY-i szél.

Hajnaltól lassan újra csökken a felhőzet. Pénteken napközben a középső, majd a keleti tájakon is kisüt a nap, de északkeleten estig zárt maradhat a felhőzet.

Éjszaka többfelé várható csapadék: délnyugaton főként eső, Észak-Magyarországon és az Alföld egyes részein havazás, havas eső, másutt eső, havas eső lesz a jellemző csapadékforma. Emellett a déli és nyugati országrészben néhol zivatarok is kialakulhatnak.

Pénteken az összefüggő csapadék egyre inkább a keleti országrészre húzódik, a havazás és havas eső egyre nagyobb területen vált esőre, legkésőbb az északkeleti tájakon.

Nyugaton elszórtan záporok, hózáporok fordulhatnak elő. Az északnyugati szelet pénteken napközben Dunántúlon, valamint a főváros térségében viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +4 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél pár fokkal hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 2 és 8 fok között valószínű.