eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Időjárási előrejelzés egy szóban: kapaszkodjon!

Viharos szél érkezik, zivatarokat is hoz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: kedd reggel eleinte a délnyugati, nyugati szél erősödik meg, majd délelőtt a gyorsan északnyugatira forduló szél előbb a Dunántúlon fokozódik viharossá. Estétől északkeleten is északi irányból már viharos szél fog fújni.

A legerősebb lökések általában 70-100 km/h között várhatók, azonban a hegyvidéki részeken, valamint az északnyugati szélre érzékeny szélcsatornás részeken 100-120 km/h közötti lökések is lehetnek

(északkeleten a Bodrogköz lesz a szélre érzékenyebb térség). Kedden a legkevésbé szeles része az országnak a délnyugati határvidék és az Északi-középhegység egyes részei. Az esti órákra kissé mérséklődnek a széllökések értékei, de viharos lökések szerdára virradóan is várhatók.

Délelőtt, a front betörésével egy időben a Dunántúlon (esetleg a középső országrészben) néhol zivatarok is kialakulhatnak.

A kevésbé szeles délnyugati tájakon zivatarok környezetében is lehet rövid, 80-100 kilométer/órás szélroham.

Sokfelé lehet nagyobb mennyiségű csapadékra számítani. A Tata-Szeged vonaltól északkeletre 10 mm feletti eső várható, északkeleten (Észak-Alföld, Északi-khg keleti része) 20 mm-t is meghaladhatja a 24 óra alatt leeső csapadék mennyisége. Kedden délután a Zemplénben, Mátrában és Bükkben (valamint a Bakonyban, Budai hegyekben is) az eső átvált havas esőbe, hóba. Ott az esti órákban pár cm vizes, tapadó hó eshet (mielőtt megszűnik a csapadék).

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet hajnalban plusz 3 és 8 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű. A hidegebb az északkeleti határ mentén, míg a melegebb délnyugaton lesz.

Szerdára is érvényben vannak szél miatti veszélyjelzések, első és másodfokú is van köztük:

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×