eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook

Ez jön a "keddi trutyi" után - elővette varázsgömbjét a meteorológia

Bátran, tíz napra előre jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat, vicces feliratokat tett a jóslatot felvonultató diagramokra.

Az elmúlt hetek meglehetősen unalmas időjárása után most úgy tűnik, egy jóval izgalmasabb időszak következik - jól az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon.

Persze ez nem azt jelenti, hogy egyből betoppan hozzánk a kemény tél hóval, faggyal... Sőt! Február első napjai nagy enyheséget hoznak, erős nyugati-délnyugati áramlással, gyakori frontátvonulással.

A jövő hét derekán azonban elpattanhat a húr, egy csapásra megszűnhet a nyugati irányítású helyzet - mint a szakértők egy szmájli társaságában fogalmaznak, "időjárási értelemben". Onnantól Közép-Európa térsége a sarki hideg, és a földközi-tengeri enyhe, páradús légtömegek ütközőzónájává válhat.

A számítógépes futások többsége egy jelentős, 10 fokos lehűlést mutat, de ezzel csak a sokávi átlagra esik vissza a hőmérséklet, csapadék kíséretében.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×