eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kilencedik alkalommal vár mindenkit az Adventi Ünnep a Bazilikánál. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

A budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására

Csaknem háromszázezren szavaztak 24 európai vásárra, és Budapest új rekorddal győzött.

Európa legszebb karácsonyi vásárának választották az Advent Bazilikát. A European Best Destinations független utazási portál 2019-es online szavazásán a Szent István Bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39 448 voksot kapva diadalmaskodott Bécs, Gdansk és Brüsszel előtt ráadásul úgy, hogy minden eddigi szavazási rekordot is megdöntött egyúttal.

Az idei, tíz napig tartó online versenyre 116 országból 289 714 szavazat érkezett, tavalyhoz képest ezúttal csaknem húszezerrel többen fejezték ki szimpátiájukat az Advent Bazilika mellett, amely már 2018-ban is a második helyet szerezte meg a szavazáson. Akkor Zágráb végzett az élen 38 830 szavazattal.

A választáson összesen 24 európai karácsonyi városra lehetett voksolni: Amiens, Bath, Bázel, Pozsony, Brüsszel, Budapest, Kolozsvár, Köln, Erfurt, Gdansk, Govone, Lipcse, Metz, Montbeliard, Nottingham, Újvidék, Prága, Rothenburg ob der Tauber, Tallinn, Trier, Valkenburg, Bécs, Vilnius és Winchester indult a megtisztelő címért. A listára újonnan felkerülők közül Gdansk volt a legnépszerűbb. Montbéliardban a legszebbek a fények, míg a legszebb karácsonyfa Vilniusban van.

A budapesti sikernek Orbán Viktor miniszterelnök is örül:

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×