Nyitókép: Pixabay

Melegfront, eső, szél - minden adott lesz a fejfájáshoz, szétszórtsághoz

Infostart
2019. november 2. 06:01
20 fok is lehet napközben a következő napokban.

Az Időkép előrejelzése szerint erősen felhős, borult idő lesz, napközben az északnyugati tájak kivételével több helyen eleredhet az eső. A déli-délkeleti szél megélénkül, nyugaton, északnyugaton és délen meg is erősödhet.

Délután északon, északkeleten 5 és 9, máshol 10 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Erős melegfronti hatás okozhat panaszokat.

Vasárnap eleinte erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Több helyen várható, de többnyire csak kisebb eső, zápor, nagyobb mennyiség az Északi-középhegységben eshet. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul, de az északi hegyek környezetében kissé hűvösebb is lehet.

Hétfőn egy hullámzó frontrendszer csapadékzónája érkezik meg a reggeli órákban nyugat felől és az esti órákra kelet felé haladva át is vonul felettünk. Sokfelé kell esőre, záporokra számítani, délnyugaton akár az ég is megdörrenhet. Ekkor már kiadósabb csapadék hullhat:

A déli szél délelőtt még több helyen élénk, erős lehet, délután viszont erejéből. A csapadék miatt visszaesik a hőmérséklet, délután 11-16 fok valószínű.