Nyitókép: Pixabay.com

Drasztikus változás az időjárásban? Most kiderül

Infostart
2019. október 12. 05:30
A következő napokban is anticiklon alakítja időjárásunkat, így drasztikus változás nem várható az időjárásban, tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat. Továbbra is száraz, egyre enyhébb levegő érkezik fölénk, és erősödik a nappali felmelegedés.

Tartósan napos, kellemes időre készülhetünk a hétvégén egy anticiklon hatására. Meleg levegő áramlik a Kárpát-medence térsége fölé, a frontok messze északnyugatra elkerülik a térségünket, folytatódik tehát a vénasszonyok nyara – hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatójában.

Szombaton a ködfoltok megszűnése után a kevés fátyolfelhőzet mellett túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A minimumhőmérséklet 3 és 9, míg a maximumhőmérséklet 17 és 23 Celsius-fok között valószínű, a 20 fok feletti hőmérsékletek lesznek a jellemzőek.

Szombat éjszaka többfelé párássá válik a levegő, kiterjetebb ködtakaró az északi, északnyugati megyékben alakulhat ki, és ott maradhat meg legtovább vasárnap délelőtt során. Ezt követően viszont döntően napos időre számíthatunk változó mennyiségű fátyolfelhőzettel. Csapadék nem lesz. A délies szelet főként a Dél-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között várható, a tartósabban ködös északnyugati tájakon lehet hűvösebb az idő.

A következő napokban is marad a sok napsütés, a hőmérséklet pedig egyre magasabban alakul, meghaladva az ilyenkor szokásosat, és

csak a jövő hét közepén fordulhat változékonyabbá az időjárás.

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte alacsony marad.