Nyitókép: Pixabay

Közelít a hidegfront, figyelmeztetést adtak ki

Infostart
2019. szeptember 17. 04:45
Hidegfront éri el a Kárpát-medencét, kedd estig megnövekszik a felhőzet, és elszórtan csapadék is várható, és északon a levegő is lehűl.

A kevés gomolyfelhő mellett észak felől megnövekszik, majd meg is vastagszik a magasszintű felhőzet, reggelre már többnyire erősen felhős lesz az ég. A többé-kevésbé szakadozott felhőzetben kedden délutántól várható határozott csökkenés, de a déli megyékben estig sok lesz a felhő.

Kedden elszórtan alakulhat ki zápor, délen, délnyugaton néhol zivatar, de este délen eső is előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik.

Összesen 11 megyére - Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala - adtak ki elsőfokú figyelmeztetést zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 18, 25 fok között valószínű, de délen néhol 26, 28 fok is lehet.