Nyitókép: Varga György

A szétesőfélben lévő hidegfront sem ronthatja el a hétvégét

Infostart / MTI
2019. szeptember 14. 05:30
Szombat estig a Kárpát-medence fölé egy gyengülő hidegfront érkezik, számottevő csapadékra nem, néhány fokos hőmérséklet-visszaesésre azonban számítani kell.

Szombat reggel és délelőtt, illetve az ország déli felén még kora délután is, szakadozott felhősáv vonul át, ezt követően szombaton a délután folyamán már gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Összességében többórás napsütés várható.

Szombaton elsősorban az Északi-középhegységben és a Duna-Tisza közén, kisebb eséllyel a nyugati határvidéken alakulhat ki néhol futó zápor. Az északi, északkeleti szél szombaton az ország középső sávját leszámítva megélénkül, a keleti megyékben napközben meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 26 fok között várható, délen lesz a melegebb.

Vasárnap nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, csapadék sehol sem lesz. Éjszaka és délelőtt az Alpokalja, Őrség vidékén azonban felhősebb lehet az ég, de délutánra ott is kisüt a nap. A változó irányú, később délnyugati szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.