Nyitókép: Pixabay.com

Elbizonytalanodott nagy jóslatában a meteorológia

Infostart
2019. augusztus 29. 04:40
A csütörtöki hőség miatti figyelmeztetés teljesen biztos, a lehűlés időpontja körül alakult ki némi bizonytalanság.

A hőség miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére adták ki a hőség miatti elsőfokú figyelmeztetést. A csütörtöki maximumok 29 és 35 fok között alakulnak. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Vas és Zala megyére a zivatarveszély miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Csütörtök délutántól elsősorban az Északi-középhegység környezetében, illetve a nyugati megyékben fordulhat elő helyenként zivatar. A zivatarokat átmeneti szélerősödés, intenzív csapadékhullás és esetleg kisebb szemű jég kísérheti.

Hosszabb távú előrejelzést is kiadott a szolgálat korábban, azt jósolván, hogy kedd környékén jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Szerdai Facebook-közléséből viszont az derül ki, hogy ebben, mármint a keddi lehűlésben már egyáltalán nem biztos.

Könnyen lehet ugyanis, hogy keddtől megmarad 30 fok közelében a csúcs, nem esik vissza jó pár fokot a napi maximum-hőmérséklet.

Minderről videóban bővebben is beszélt az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.