Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Salas

Fordul az időjárás, kiadták a veszélyjelzést

Infostart
2019. augusztus 19. 06:31
Már hétfőn is nagyon meleg lesz. Kedden északnyugat felől jön a változás, Győr-Moson-Sopron megyére a hőség és a zivatarok miatt is figyelmeztetést adtak ki. Szerdára az egész ország besárgul a kánikula miatt.

Hétfőn napos idő várható, csupán északnyugaton képződhet kicsivel több gomolyfelhő. A nyugati határvidék fölé délután, este egy-egy zápor, zivatar besodródhat. A déli szél helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Kedden, augusztus 20-án, a kevés fátyol- illetve gomolyfelhő mellett túlnyomóan napos idő lesz, csapadék nem valószínű, de Sopron térségében egy-egy zivatar nem kizárt. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. A nyugati és északi megyékben zápor, zivatar előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Az északira, északnyugatira szél több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 25, keleten 34 fok körül alakul.