Nyitókép: Pixabay

Kellemetlen hír a hétvégén sztrádázni igyekvőknek

Infostart / MTI
2019. augusztus 8. 18:37
Karbantartás miatt nem lesz elérhető a hétvégén az útdíjfizetési rendszer - áll a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt csütörtöki közleményében.

Augusztus 10-én, szombat este 23 órától augusztus 11-én, vasárnap várhatóan hajnali 3 óráig informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetés rendszerében, így a megszokott értékesítési szolgáltatások ebben az időpontban átmenetileg nem lesznek elérhetők.

Az autópálya-matricával, a viszonylati jeggyel és a fedélzeti eszközzel rendelkezők egyaránt érintettek

- derült ki a közleményből. A jelzett időszakban egyebek között nem lehet majd vásárlást kezdeményezni vagy egyenleget feltölteni. A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásait, megfelelő egyenleg esetén, a karbantartást követően befogadják.

Arra is figyelmeztették a járművezetőket, hogy a fizetős útszakaszokat a rendszerfejlesztés ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni: az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre megváltani az ematrica.nemzetiutdij.hu vagy a hu-go.hu weboldalakon, illetve a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban vagy viszonteladó partnereinél.