eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Északnyugati huzattal jön a nagy zuhé és a nagy méretű jég

A következő napokban is az északnyugati áramlás lesz a meghatározó térségünkben. Ezzel változó nedvességtartamú, az ilyenkor szokásosnál hűvösebb levegő érkezik fölénk. Lesz, ahol nagyobb méretű jég is eshet.

Tartós az északnyugati áramlás az ország fölött, ezért a következő napokban egymást követik a nedvesebb és szárazabb léghullámok. Változékony idő lesz az átlagosnál alacsonyabb hőmérsékletekkel.

Csütörtökön és pénteken főként északkeleten várható zápor, zivatar, de pénteken már több helyen is lesznek esők, szombattól pedig egy ciklonális hullám hatására már országszerte csapadékosabb időre kell készülni, többfelé alakul majd ki zápor, zivatar - hangzott el az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésében.

Erős szélre is számítani lehet: csütörtökön az ország északkeleti harmadában helyenként kialakulhat zivatar szélerősödés (55-65 km/h), kis méretű jég kíséretében. Kis valószínűséggel az Alföld középső részein egy-egy zivatart 65 km/h feletti széllökés és nagyobb méretű jég kísérhet.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×