eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Elektromos autót töltenek az első átadott okos közvilágítási oszlopról Budapesten a Lechner Ödön fasorban 2018. augusztus 21-én. Az ELMŰ-ÉMÁSZ és a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. együttműködésében, a főváros különböző pontjain felállított, öt okos közvilágítási oszlop elektromosautó-töltőt, ingyenes wifit, segélyhívót és digitális hirdetőoszlop-funkció szolgáltatást nyújt.
Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

Pár hetük maradt csak a villanyautósoknak, hatalmas változás jön

A következő hetekben fokozatosan állítja át a töltőoszlopokat a fizetős rendszerre az ELMŰ-ÉMÁSZ. A társaság tervei szerint az átállás augusztus 1-ig mindegyik töltőoszlopon megtörténik.

A villanyautosok.hu portál ír arról, hogy hamarosan minden ELMŰ-ÉMÁSZ töltőnél fizetniük kell az elektromos autók töltéséért.

Az Infostart is megírta korábban, hogy fizetőssé teszik az elektromos autók töltését a felkapott magyar töltőknél. Május végén el is indult a fizetős rendszer tesztüzeme az alábbi 5 budapesti ELMÜ-ÉMÁSZ 22 kW AC töltőoszlopon, 10 Ft/kWh töltési díj mellett.

A tesztüzemben részt vevő töltőoszlopok, ahol már jelenleg is 10 Ft/kWh a töltési díj:

1054 Budapest, Akadémia u. 1.
1146 Budapest, Állatkerti körút 1.
1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 15.
1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.
1132 Budapest, Tisza utca 1.

A tavaszi sajtóközlemény 1 hónapos teszt időszakról számolt be, azt követően az összes töltőt bekapcsolják a fizetési rendszerbe, 99 Ft/kWh tervezett árral.

Az egy hónap már közel két hete eltelt, ezért a portál rákérdezett a szolgáltatónál a várható változásokra. Az ELMŰ-ÉMÁSZ válasza szerint a következő hetekben fokozatosan állítják át a töltőoszlopokat a fizetős rendszerre, jelenlegi terveik szerint az átállás 2019. augusztus 1-ig mindegyik töltőoszlopon megtörténik, azaz akkortól már a szolgáltató összes töltőoszlopán 99 Ft/kWh töltési díjat kell majd fizetnünk.

A töltés indításához az ELMÜ-ÉMÁSZ e-Charge+ alkalmazását kell használni, fizetni az alkalmazásban megadott bankkártyával lehetséges. Az alkalmazás használatát az alábbi videó mutatja be.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×