eur:
393.79
usd:
368.81
bux:
66001.62
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Harcsa (Silurus glanis) a Tisza-tavi ökocentrum akváriumában Poroszlón 2017. január 2-án. A Magyar Haltani Társaság közönségszavazásán a harcsa nyerte az év hala címet.
Nyitókép: MTI Fotó: Komka Péter

Bődületes halszörny akadt horogra

Visszaengedték a merenyei tóba a több mint kétméteres harcsát

Hatalmas harcsát fogott ki a merenyei horgásztóból két szigetvári férfi, számolt be a Bama.hu. Egyikük a megyei hírportálnak nyilatkozva elárulta, korábban is fogtak már nagy méretű, 30-40 kilós halakat, ám most egy jóval nagyobb példány akadt a horgukra.

Egy sekélyebb részen tartózkodtak, amikor az állat ráharapott a tenyeres kárászra. Erős húzása volt, idézték föl, így számítottak rá, hogy nagy hallal van dolguk. A fárasztás 30-40 percig is eltartott, mire partra tudták húzni az állatot. A kifogott harcsa

72 kilót nyomott, és 210 centiméterre nőtt.

Miután kép készült a szép zsákmányról, visszaengedték a tóba, számolt be a Baranya megyei hírportál.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×