INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

nagykanizsa

lada

oroszország

Szokatlan randevúra került sor Nagykanizsa szívében

Szokatlan randevúra került sor Nagykanizsa szívében

Infostart

Hat kifogástalan állapotú orosz Lada gördült be a nagykanizsai polgármesteri hivatal elé a hétfői napon. A testvérváros Togliatti mini küldöttsége egy túra keretében azokat az országokat keresi fel, ahol az orosz csodákért rajongtak.

Az orosz vendégeket a polgármester és alpolgármester fogadták, akik elmondták: a két város közötti kapcsolat 21 éve kezdődött, s azóta számos módon találkoztak már, ám az autós randevú eddig elmaradt – számolt be a Zaol.hu

A túra vezetője, Szergej Biogrik arról beszélt, hogy a magyarok rajongtak a Ladákért, sőt, Magyarországon működik a világ legnagyobb Zsigulikat tömörítő egyesülete is, ahol nagy szeretettel fogadták őket.

A „ladások” vezetője hozzátette: a benzines kocsikkal eddig minden gond nélkül 4000 kilométert tettek meg. Céljuk, hogy felkeressék az összes olyan országot, melyben még ma is szeretik az orosz autógyártás kivételes példányait.

"A hat autó mindegyike az 1970-es éveket idézi, s mind a Fiat 124-es alapjára készült. Ráadásul a magyarok sokkal jobban megőrizték eredeti állapotában, mint az oroszok, így a látogatáskor ötleteket is gyűjtünk" – fogalmazott.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018