eur:
392.85
usd:
366.59
bux:
66310.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Tragikus hír az adriai nyaralást tervezőknek

A Letenye-Gorican határátkelő zárva lesz július 31-ig a Mura-híd felújítása miatt, egyetlen esély, ha hétköznap megyünk arra. Különben kerülni kell.

Előreláthatóan július 31-ig még zárva lesz a Letenye-Gorican közúti határátkelőhely a Mura-híd felújítása miatt, a rendőrség ezért kerülőutat vagy hétköznapi utazási időpontot javasol az Adriai-tengerre igyekvőknek.

A korábbi évek tapasztalatai alapján az idei nyári szezonban is jelentős forgalom várható a letenyei autópálya-átkelőn a Horvátországba utazók vagy onnan hazatérők miatt. Miután a letenyei közúti határátkelő a Mura-híd felújítása miatt július 31-ig még zárva van, nemcsak a személyautók és az autóbuszok veszik igénybe az autópályát, hanem oda terelik a kamionforgalmat is.

A rendőrség arra hívja fel az utazók figyelmét, hogy a legnagyobb torlódásra a hétvégi turnusváltások idején, vagyis péntektől vasárnapig lehet számítani.

Az átlépést gyorsíthatja, ha az utasok már időben előkészítik úti okmányaikat, és arra is figyelniük kell, hogy az elveszett igazolványok bejelentésére szolgáló okmányirodai igazolás nem alkalmas a határátlépésre.

Aki szeretné elkerülni Horvátország felé a hosszabb várakozást a határon, érdemes hétköznapi utazási időpontot választania, vagy - leginkább az Isztriai-félszigetre utazóknak - az M70-es autópályán Szlovénia felé kerülőt tennie.

A határforgalomban aktuális várakozási időkről a police.hu weblapon vagy a rendőrség Rutin elnevezésű mobilapplikációján keresztül is információkat kaphatnak az utazók.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×