eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Magyar celebekre rontott a Facebook

A Facebook takarít, és ennek magyar celebek is megisszák a levét.

Hétfő óta titokzatos törlési hullám tartja lázban a magyar facebookozókat: a közösségi portál értesítés nélkül, egyik pillanatról a másikra törölt vagy felfüggesztett fiókat.

A legnagyobb magyar oldalak közül olyan is van, amelyik tízezernél is több lájkolót veszített el két nap alatt - írja az Index.

A Facebook egyelőre nem reagált, csak azt közölte, hogy vizsgálja az ügyet. A felfüggesztett felhasználók kérhetik a fiókjuk visszaállítását, arra azonban nincs garancia, hogy vissza is kapják. Az érintettek egy magyar nyelvű figyelmeztetést kaptak, amely nemcsak a Facebookra vonatkozott, hanem az Instagramra is. A portál szerint akik elvesztették egyik fiókjukat, azok jellemzően a másikhoz sem tudnak hozzáférni.

Többen voltak, akik a tiltás után új fiókot hoztak létre, de azt is azonnal elvesztették.

A tiltott fiókok nyom nélkül eltűntek az oldalról, még a Messenger-beszélgetésekben elküldött üzeneteik is törlődtek.

Pontos adatok egyelőre nincsenek arról, hogy hány felhasználó veszíthette el a fiókját, a népszerű oldalak lájkszámai alapján azonban elég sok embert érinthet a probléma. A Socialbakers toplistája szerint a legnépszerűbb oldalak között

Schobert Norbi például több mint négyezer lájkolót vesztett, Tibi atyától 15 ezer lájkoló tűnt el, Kasza Tibor szintén közel ötezer követőt bukott el a tisztogatás miatt.

A változás a kisebb oldalakat ennél sokkal keményebben érintette: a pár ezer lájkos oldalaknál sem volt ritka, hogy kétszáz vagy annál is több lájkoló tűnt el nyomtalanul.

Mivel a Facebook egyelőre nem tud semmit mondani az üggyel kapcsolatban, biztos megoldás nincsen a problémára. A platformon van külön procedúra arra az esetre, ha valaki úgy gondolja, hogy ok nélkül tettek lépéseket a profilja ellen, ezt mindenképpen érdemes lehet végigkattintgatni. Abban is lehet reménykedni, hogy a Facebook előbb-utóbb helyreállítja majd a törölt fiókokat, eddig ugyanis minden jel arra utal, hogy valamilyen hiba miatt látott gyanúsnak egy csomó felhasználót a Facebook algoritmusa.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×