eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rossz hírek az időjárásról - mutatjuk az egész hetet

A héten végig kitart a fülledt, záporos-zivataros idő.

Nedves, meleg levegő üli meg a következő napokban a Kárpát-medencét, záporokra, zivatarokra vasárnapig többfelé kell számítani.

A hét további részében nem változik lényegesen időjárásunk, a térségünket kitöltő meleg, de nedves, labilis légtömeg továbbra is kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához.

Vasárnapig így szinte minden nap ugyanaz lesz a menetrend: a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok - írja az Időkép. Jelentős magaslati áramlás híján a cellák áthelyeződése lassú lesz, így

az intenzív villámtevékenység mellett leginkább felhőszakadás kísérheti a gócokat,

kisebb körzetekben rövid idő alatt 20-40 mm csapadék is lehullhat.

A változó irányú légmozgás mérsékelt marad, de zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetnek, helyenként pedig kisméretű jég is társulhat hozzájuk.

A hőmérséklet is állandósulni látszik: éjjelente 15-21, míg a délutáni órákban 26-32 fok a legvalószínűbb. 30 fok fölötti értékekre a tartósabban napos tájakon számíthatunk.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×