eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Hétvégi időjárás: addig sülünk, amíg szét nem ázunk

Szombaton akár 38 fokot is mérhetünk árnyékban, vasárnap aztán leszakad az ég.

A napokban ritkán tapasztalhatő hőség van Magyarországon, ezért a kormány életbe léptette az úgynevezett vörös kód figyelmeztetést, az országos tisztifőorvos pedig vasárnap éjféli határidővel kiadta legmagasabb, harmadfokú intézkedését, a hőségriadót.

Már péntektől másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat is, felhívta a figyelmet továbbá az extrém UV-B sugárzás veszélyére is.

Szombaton Magyarországon árnyékban akár 37-38 fokot is mérhetnek,

az enyhülést hozó vasárnapi zivatarok ugyanakkor korábban sem lesznek jelen az ország egész területén. (A hőségre való tekintettel a katasztrófavédelem honlapján feltüntették a nyilvános, légkondicionált helyiségek listáját.)

Ami konkrétan az időjárást illeti: szombaton a napos időt a Dunántúlon fátyolfelhők szűrhetik, emellett gomolyfelhők is képződnek. Egy-egy zápor, zivatar keleten fordulhat elő. A délies szél nyugaton, északnyugaton élénk, néhol erős lesz. Tetőzik a hőség, délután 33-38 fok várható.

Vasárnap a nap első felében nagyrészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, majd erőteljes gomolyfelhő-képződésre, délutántól többfelé záporra, zivatarra számíthatunk.

A Dunántúlon északira fordul és megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható.

A Balaton vize már péntek reggel 24 fokos volt,

a hétvégén tovább melegszik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×