eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Eltűntek helyükről a Veszprémi Állatkert oroszlánjai

Helyüket tigrisek foglalták el. Az oroszlánokat két hétig nem láthatja senki, ennyi időbe telik ugyanis beszoktatásuk az új helyükre.

Új, 2000 négyzetméteres kifutó épült a Veszprémi Állatkert oroszlánjainak, a négyfős falka átszállítására tehát megnyílt a lehetőség, sőt a hely akár 6-8 állat fogadására is alkalmassá válhat. Az üvegpaneloknak köszönhetően akár néhány centire is meg lehet majd közelíteni az állatok királyait - írja a Vehir.hu.

Az első két állat átköltöztetése nagyjából fél órán át tartott a szerda délutáni hőségben. Az elkábított oroszlánokat teherautóval, ketrecekben szállították, mely során állatorvosok és az állatkert munkatársai folyamatosan ügyeltek az állatok megfelelő életfunkcióira.

A költöztetéssel minden rendben zajlott, most majd a beszoktatás ideje jön, így 10-12 napig még nem láthatók az állatok, de a Veszprémi Állatkert majd Facebook-oldalán beszámol arról, mikortól igen.

A tigrisek egyébként a költözés legnagyobb nyertesei, ők ugyanis megkapják az oroszlánok régi helyét, sajátjuk megtartásával.

Az oroszlánok új lakhelyére 100 millió forintot költöttek.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×