eur:
393.18
usd:
367.57
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Kamp-Lintfort, 2018. július 27.39 Celsius-fokot mutat a hőmérő higanyszála egy almafa mellett az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Kamp-Lintfortban 2018. július 27-én. A német meteorológiai szolgálat, a DWD hőségriadót rendelt el az ország nagy részében. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)
Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Régen látott időjárási jelenség csap le Magyarországra

Tíz megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

A változékony, csapadékos tavasz után berobbant a nyár, már a hétvégén is igazi kánikula volt, de a forróság még fokozódik. Kedden túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék az ország döntő részén nem lesz, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat csak ki. A délkeleti szél több helyen megélénkül, a Kisalföldön néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

A nagyon erős UV-B sugárzás, valamint több megyére a tartós hőség veszélye miatt adott ki figyelmeztetéseket keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Elsősorban a Dunántúlon és északkeleten érheti el a napi középhőmérséklet a 25 fokot, ezért a figyelmeztetés, de van más veszély is: kedd késő délután, estefelé az Alföld délkeleti, keleti tájain kis eséllyel előfordulhat egy-egy zivatar intenzív csapadék és szélerősödés kíséretében, emiatt Békés és Hajdú-Bihar megyére adott ki figyelmeztetést az OMSZ.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×