Nyitókép: Pixabay

Nagy változás jön a Google Térképen

Infostart
2019. június 8. 06:00
Ezúttal az autósoknak kedvez a Google, de az új funkció még nem minden országban érhető el.

Sebességmérő kerül a Google Térképbe, így a vezető (vagy az utasai) valós időben láthatják, milyen gyorsan megy a jármű. Ahol a funkció elérhető, ott a kijelző bal alsó sarkában jelenik meg a szám. A funkció ki- és bekapcsolható a navigációs beállítások alatt - írja a hvg.hu.

Az Android Police szerint a sebességmérő még nem működik együtt zökkenőmentesen az Android Auto szolgáltatással, így a telefont érdemes a műszerfalra erősíteni a biztonságos vezetés érdekében. Minthogy a Waze immár a Google tulajdonában van, az elmúlt időszakban már két kedvelt Waze-funkció is bekerült a Google Maps alkalmazásba: a sebességkorlátozás, illetve a traffipaxok jelzése. Az aktuális sebesség mutatásával így már minden adott ahhoz, hogy a felhasználó ne lépje túl vezetés közben a törvényes kereteket.

A traffipaxjelzéstől eltérően ez a funkció még nem érhető el Magyarországon, a frissítést egyelőre Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Csehország, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Hollandia, Németország, India, Kanada, Lengyelország, Portugália ls Svédország kapta meg.