Nyitókép: A Balaton-átevezés résztvevői Fonyódnál 2018. július 14-én. MTI Fotó: Varga György

Váratlan fordulat a Balatonon

Infostart
2019. június 7. 19:07
A rossz idő miatt sokan későbbre halasztották a tavaszi pihenést, ezért az előrejelzések szerint pünkösdkor az átlagnál is több vendégre számítanak a balatoni rendezvényeken.

Erős hétvégét várnak, egyrészt a hosszú hétvége miatt, másrészt az előrejelzések szerint az időjárás is kegyes lesz, azaz nem lesz eső - írja a veol.hu. A szállodák foglalási adatai szerint 80-90 százalékban megteltek a környékbeli szálláshelyek.

A Balatoni Turizmus Szövetség szerint a rossz idő bebizonyította, hogy az időjárás mennyire fontos tényezője a turizmusnak, hiszen egyes vendéglátóhelyek és szállodák 10-20 százalékos forgalomcsökkenést könyveltek el a tavalyihoz képest a zord május miatt. Ott viszont, ahol komolyabb rendezvényt szerveztek, alig volt visszaesés az értékesítésben.

A pünkösdi rendezvényeket a Nyitott Balaton akció keretén belül szervezik meg, ezzel megmutatják, hogy a régió nemcsak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó turisztikai célt, hanem a tavaszi kínálata miatt is érdemes a tóhoz utazni. Idén tavasszal 267 szálláshely és 133 vendéglátóegység vesz részt az akcióban.