Nyitókép: Pexels

Az internet depresszióssá tesz

Infostart
2019. május 27. 20:40
700 ezren szenvednek depresszióban Magyarországon, akiknek nemcsak betegségükkel, hanem az arra aggatott társadalmi stigmával is meg kell küzdeniük.

A Noizz.hu szerint manapság, az internet, az influenszerek és az álhírek korában érdemes foglalkozni mentális egészségünk megőrzésével. Mint a lap felhívja a figyelmet:

Magyarországon 700 ezren küzdenek csak depresszióval évente, a mentális betegségek pedig még mindig stigmának számítanak,

így pedig sokan titkolják is, hogy ilyennel küzdenek.

Amit kisebb-nagyobb, tényleges vagy önjelölt véleményvezérek, celebek megmutatnak magukból, az jó eséllyel sokkal izgalmasabb, mint a saját életünk. Könnyen unalmasnak láthatjuk az életet, amikor egy irodaház sterilitásában értesülünk arról, hogy Klein Dávid megint nekivág egy nagy hegyi túrának.

A lap a rossz hírek szerepét is kiemeli: a koalák és más fajok nehéz helyzetétől kezdve a klímaváltozásig sok vészjósló jellel találkoznunk a sajtóban. Ha tehát nem a beteljesületlen vágyainkról olvasgatunk, akkor arról értesülünk, hogy hamarosan lakhatatlanná válik a Föld.