eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Éles életmentés a Szegedi Tudománygyetemen

Az egyetem tanárai épp az intézmény tornacsarnokában fociztak, amikor egyikük összeesett, szerencsére épp ott voltak az elsőéves testnevelés szakosok.

Megállt egy idősebb egyetemi oktató szíve focizás közben a Szegedi Tudományegyetemen - derül ki a Délmagyar.hu tudósításából, a tanár életét azonban elsőéves testnevelés szakosok megmentették.

A hallgatók és az oktatók egymás mellett voltak bent a Topolya sori sportcsarnokban, amikor a tanárok riasztották a tesi szakosokat, hogy baj van, összeesett egy kolléga. A hallgatók közül a leginkább tettrekész Dina Dániáel volt, aki érzékelve, hogy nincs légzés és pulzus, belekezdett a frissen tanult szívmasszázsba.

A testnevelés szakos hallgatók tanulmányaik elején egy 30 órás elsősegély-tanfolyamon vesznek részt, újraélesztést is tanulnak. Katona Zsolt tanársegéd, a kurzus oktatója elmondta, ezek az ismeretek mindenkinek fontosak, a Nemzeti alaptantervben elbújtatva szereplő információk azonban nem elegendőek.

Dina Dánielt két társa, Brezovai Dániel és Besei Péter segítette, a három hallgató felváltva végezte a mellkaskompressziót a mentők kiérkezéséig. Bár az épületben volt félautomata defibrillátor, és azért el is indult valaki, végül nem használták.

Amikor a mentők elvitték, csak az járt Dina Dániel fejében, hogy mindent jól csinált-e, de a szakemberek megerősítették, ők mentették meg a férfi életét.

Katona Zsolt oktató szerint sajnos hasonló helyzetben még mindig kevesen mernek segíteni.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×