Nyitókép: MTI/Varga György

Világörökség-esélyes helyszínek a Balatonnál

Infostart
2019. május 15. 05:41
Nyolc helyszín közel hárommilliárd forintot áldozhat a világörökségi kultúrtáj turisztikai fejlesztési projekt keretében fejlesztésekre.

Veszprém megye 3-as számú választókörzetének három települése részesülhet több mint egymilliárd forint támogatásban.

Szigliget, Badacsonytomaj és a Folly arborétum fejleszthet

– mondta a Veszprém megyei hírportálnak Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő.

Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke abban bízik, hogy a fejlesztésekből a világörökségi cím felé vezető úton egy szerves együttműködés is kibontakozik majd, összekapcsolódnak a projekt elemei.

Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója elmondta, hogy a világörökségi kultúrtáj turisztikai fejlesztési projektet egy éve elkezdték,

nyolc helyszín közel hárommilliárd forintot áldozhat a projekt keretében a fejlesztésekre.

A Folly arborétumban elkészült a látogatóközpont, ahol a borhoz, szőlőhöz, azok gasztronómia szerepéhez kapcsolódó kiállítás nyílik majd, és máris több szabadidős attrakció fejlesztése is megvalósult.

A náddal fedett fogadóépület és a látogatóközpont felújítása a projekt két fő eleme, de a kert felsőbb részeiben elkészült egy magasított ösvény is, amelyről csúszdával lehet lecsúszni. Az emelt ösvény pedig, amely 50 tengerparti mamutfenyő közé épült, kerekesszékkel és babakocsival is bejárható.