eur:
393.52
usd:
368.35
bux:
66064.86
2024. április 24. szerda György
Kémiai szúnyogirtást végez egy An-2 típusú repülőgép a Tisza-tónál, Kiskörénél 2018. május 29-én. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Az idei sláger a Tisza-tó lesz

A poroszlói Ökocentrumban lesz olyan nyári nap, amikorra 30 csoport jelentkezett be. Aki idén a Tisza-tóra tervez ezen a nyáron pihenést, már szinte el is késett.

Záporoznak a jó hírek a Tisza-tó felől; ennek köszönhetően minden korábbi rekordot megdönthetnek idén a Tisza-tavi turisztikai bevételek, a szolgáltatók igen optimisták, már áprilisban is tolongás volt a csónakkölcsönzőknél - írja a Szoljon.hu.

"Már húsvétkor nagyon jó idő volt, sokan látogatták a kikötőt és a két tanösvényünket. Jól sikerült a hosszú hétvége" - mondta a lapnak Szabics Gábor, a tiszafüred-örvényi Szabics Kikötő és Szabadidőpart munkatársa. A csónakos túrák iránt ilyenkor is nagy az érdeklődés, a horgászok pedig egyre többen vannak ezekben a hetekben.

Készülnek a nagyobb csoportok, osztálykirándulások és egyéb táborozók fogadására, alig lehet már ilyenkor szállást találni.

Osztályok, családok, baráti társaságok, kerékpárosok azok, akikre a tónál számítanak idén is, és egyre több amatőr természetfotós jelenik meg - az egyik tanösvényen ezért fotóslest is létrehoztak.

A szállásadók egyetértenek abban, hogy igazán jó nyár elé nézhetnek. Év elejétől kezdve folyamatosan teltek meg a nyári hónapok. Van olyan hely, ahol már márciusban elkelt minden szállás júliusra, augusztusra. "Az előfoglalások alapján úgy tűnik, a tavalyinál is jobb évünk lesz.

Már az októberi időszakunk is közel telt házas,

köszönhetően a horgászoknak" - mondta Nagy Krisztián, az Albatrosz Kemping és Kikötő tulajdonos-vezetője.

Egyszerre több turisztikai beruházás zajlik Kiskörén: heteken belül átadják a város új kikötőjét, így várhatóan megduplázódik a hajóállomás befogadóképessége. A Magyar Turisztikai Ügynökség százmillió forintos támogatásából pedig megújul a szabad vizű strand.

Az előzetes foglalások alapján bizonyos napokra már kitették a megtelt táblát a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban. Lesz olyan, mikor harminc csoport érkezik majd egyetlen nap alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×