Nyitókép: Pixabay

Két évig még biztosan tilos lesz a legendás partra lépni

Infostart / MTI
2019. május 10. 12:43
A meseszép thaiföldi Maya-öböl, amely A part című, Leonardo DiCaprio főszereplésével készült hollywoodi filmből vált világhírűvé, igyekszik kiheverni a turisták rohamát.

A Phi Phi-sziget déli részén fekvő, sokáig felfedezetlen strandot tavaly júniusban zárták le négy hónapra, hogy a turistaáradat által tönkretett élővilág regenerálódhasson. Az újranyitást azonban végül meghatározatlan időre elodázták, hogy időt adjanak az ökoszisztéma újjáépülésére.

A Maya Bay még két évig zárva marad, hogy helyreállhasson az öböl tömegturizmus által tönkretett természeti környezete - jelentette be csütörtökön a nemzeti parkok igazgatósága.

A hatóságok az októberre tervezett újranyitás elhalasztásakor azt közölték, hogy akár évekre is szükség lehet a korallzátonyoknak, a mangroveligeteknek és magának a homokos strandnak a teljes felépüléséhez. A régionális turisztikai szövetség indokolatlannak nevezte és nehezményezte "a turizmus szívének" további két évre történtő lezárását.

A környező tengerparti üdülőhelyekről naponta hatezren keresték fel az érintetlen öblöt azóta, hogy 2000-ben világszerte bemutatták a Leonardo DiCaprio-féle filmet. Az újranyitás után korlátozni fogják a látogatók számát az öbölben, ahol motorcsónakok sem horgonyozhatnak többé.