Nyitókép: Pixabay.com

Kiderült, mire számíthatunk május elsején

Infostart
2019. április 30. 07:03
Szerdán a viharos szél mellett szórványosan valószínű eső, zápor, de napközben már 20 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

A Dunántúlon a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett többórás napsütés várható, keleten eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd ott is szakadozik, csökken a felhőzet. Szórványosan valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható. Elszórtan lehet zápor. Az északnyugati, majd a délnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Pénteken tovább melegszik az idő, majd szombaton újra beborul,

vasárnap pedig durván visszaesik a hőmérséklet,

több helyen várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Az északi, északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet csak 7 és 15 fok között alakul.