Nyitókép: MTI/Varga György

Óriási fordulat jön mától az időjárásban

Infostart
2019. március 25. 09:38
Van olyan országrész, ahol több mint tíz fokot zuhan a hőmérséklet a hétvégi csúcsértékekhez képest.

Hétfőn a nap első felében a legtöbb helyen még néhány órára kisüt a nap, majd napközben fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és estére jórészt beborul az ég. A Dunántúl délnyugati, déli részén többfelé, az északkeleti megyékben pedig elszórtan fordulhat elő eső, záporeső, másutt kisebb a csapadék valószínűsége.

Az északnyugati szél egyre több helyen megerősödik, a Dunántúl északi felén és a főváros környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A viharos széllökések miatt Győr-Moson-Sopron megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon lesz hidegebb, a Dél-Alföldön pedig enyhébb az idő.

Késő estére általában 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Kedden fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és napközben gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a keleti tájakon fordulhat elő jelentéktelen zápor. Többfelé lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható.

Szerdán gyengén és közepesen felhős időszakok váltakozása mellett az ország nagy részén többórás napsütés várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.