Nyitókép: MTI/Czika László

Hétvégén ránk kacsint a nyár, de már jön a fordulat

Infostart
2019. március 23. 07:02
Szombaton és vasárnap kellemesen meleg a szabadtéri programoknak ideális időre számíthatunk, vasárnap este azonban változás kezdődik.

A sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Az északias szél többnyire mérsékelt marad, de az Alföld délkeleti részein átmenetileg megélénkülhet a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Gomolyfelhős, napos idő várható, késő délutántól, estétől északon néhol zápor előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Közepesen és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, elszórtan alakul ki eső, zápor. Többfelé megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd felszakadozik a felhőzet, és napközben változóan felhős időre számíthatunk. Szórványosan alakul ki eső, zápor. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.