Nyitókép: Pixabay

Viharos szél miatt kaptunk ismét figyelmeztetést

Infostart
2019. március 6. 17:13
Viharos szél veszélye fenyeget szerda délutántól, és csütörtökön egész nap. Amúgy jó idő lesz...

Szerda délután nyugat felől vastagodó fátyolfelhőzet érkezik, csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, este néhol megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek.

A hőmérséklet késő este 3 és 10 fok között valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett délelőtt hosszabb, délután rövidebb időre kisüt a nap, estig csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél megerősödik, több helyen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Figyelmeztetés:

Szerda délutántól megerősödik, késő estétől előbb az északnyugati tájakon, csütörtök napközben pedig már egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60-75 km/h között alakulnak, de a Dunántúl északnyugati felén 75-85, egy-egy helyen akár ezt meghaladó széllökés is előfordulhat. A légmozgás csak estétől csillapodik jelentősen.

Csütörtök estétől, késő estétől északnyugaton kis eséllyel kialakulhat zivatar - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetésében.