eur:
393.81
usd:
365.11
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Bedurvul az időjárás, erre készüljön

Ma még csak öt északnyugati megyére, keddre azonban öt megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Erős hidegfronti hatás teheti próbára az arra érzékenyeket.

Ma a nap második felében a Dunántúlon, a középső országrészben helyenként viharos északnyugati szélre lehet számítani, főként a Kisalföldön és a Dunántúli-középhegységben 65-70 km/h körüli legerősebb lökésekkel.

Kedden ez öt megye kivételével már az egész országra érvényes lesz.

Ami a távolabbi kilétésokat illeti, a Köponyeg előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt sokfelé, délutántól egyre kevesebb helyen alakul ki eső, zápor. Délutántól a magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél sok helyen lesz erős, északnyugaton viharos.

Erős hidegfronti hatás várható. +7°C körül valószínű a hőmérséklet.

Kedden és szerdán Felhőátvonulásokra számíthatunk, elszórtan hózáporral, záporral. Az északnyugati szél mindkét nap erős lesz. Reggelente -2, délutánonként +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtökön napsütés mellett erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan lehet eső, havas eső, a hegyekben hózápor. +5, +6°C körül alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken és a hétvégén kevés felhőre, egyre több napsütésre van kilátás. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés: vasárnap már +10, +11 fok is lehet.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×