eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Lekapcsolnák az egyik átverő jegyértékesítő oldalt

A Viagogo név már a hazai vásárlók körében is igen rosszul cseng, a britek pedig odáig jutottak, hogy bíróság elé citálják a felhasználókat átverő jegyértékesítő oldalt.

A Viagogo nevű jegyértékesítő oldal üzletpolitikája viszonylag egyszerű: rendszerint áron alul kínál nagynevű zenekarok koncertjeire vagy sporteseményekre szóló belépőket. Hogy ez miért éri meg nekik? Mert miközben a felhasználó azt hiszi, hogy jól jár, a tranzakciónál döbben csak rá, hogy rengeteg a rejtett pluszköltség, amit sehol sem tüntettek fel – a neten tucatjával találni csalódott vásárlóktól származó beszámolókat - írta a hvg.hu.

Egy ideije már azonban a jegyvásárlós weboldalt üzemeltető viagogo AG körül kezd elfogyni a levegő – legalábbis Európában. Amellett, hogy a FIFA is perli őket, a britek is elkezdtek keményen fellépni ellenük. Ennek egyik következményét már most látni.

A BBC beszámolója szerint az Egyesült Királyság versenyhatósága, a Competition and Markets Authority (CMA) még 2017 novemberében döntött úgy, hogy fellép a négy nagy jegyértékesítő oldal, a StubHub, a Get Me In, a Seatwave és a Viagogo ellen. A négyből három meg is ígérte, hogy változtat a felhasználók jogait sértő üzleti modelljén, a Viagogo azonban semmit nem tett a változás érdekében. A CMA ezért pénteken a brit Legfelsőbb Bíróságnál nyújtott be keresetet a cég ellen.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×