Nyitókép: Varga György

Befellegzett a nyárnak, ez száguld az ország felé

InfoRádió
2018. augusztus 24. 15:27
Változékony időre számíthatunk hétvégén: több helyen lehet zápor, zivatar és lesz, ahol 16-20 fokra is visszaesik a maximum hőmérséklet.

Pénteken még meleg idő várható, többórás napsütés mellett 32 fokos a csúcshőmérséklet, de egyre több helyen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és az esti óráktól már számítani kell záporesőre, zivatarra - mondta az InfoRádióban Jenki Szilvia meteorológus.

Szombaton már meglehetősen változékony lesz az időjárás, mert hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett már gyakrabban megnövekszik a felhőzet, és több helyen, akár több alkalommal is kialakulhat zápor-zivatar. A délutáni esti órákban elsősorban a nyugati országrészben az északnyugati szelet kísérhetik erős lökések is. A hőmérséklet csúcsértéke még 28 fok körül lesz.

"Nyugat felől egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét szombaton a délutáni órákban, amely elég lassan vonul kelet felé, csak hétfőn hagyja el a keleti országrészt. Vasárnap éppen felettünk lesz, ezért a nyugati megyékben a délutáni órákban mindössze 16-20 fokot olvashatnak le a hőmérőkről. Az Alföldön ekkor azonban a maximum hőmérséklet még sokfelé elérheti a 25-30 fokot. A főváros környékén 20 fok körül lesz vasárnap" - mondta a meteorológus.

Hétfőn nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de még a középső országrészben is kialakulhat zápor-zivatar, a csúcshőmérséklet 24 fok körül alakul.

A következő napokban már javul a helyzet, viszonylag kevés felhő zavarja a napsütést, a hőmérséklet pedig a sokévi átlagnak megfelelően, 27-28 fok körül alakul majd, és a csapadéknak is kicsi az esélye.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hétvégi időjárás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást