INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

sziget fesztivál

liszt ferenc nemzetközi repülőtér

közlekedés

Budapest, 2018. június 26. Utas áll a mozgólépcsőn a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Skycourt épületében 2018. június 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

"Elszigetelik" a fesztiválozók a Liszt Ferenc repülőteret

Infostart

Afterparty a repülőtéren: a fesztiválról hazainduló "Sziget-lakók" napokra beköltöznek a Budapest Airport által kialakított pihenőhelyekre.

Elkezdődött Magyarország legnagyobb nyári attrakciója, a Sziget fesztivál. A rendezvény tavaly mintegy 450 000 látogatót vonzott a világ minden tájáról; a rendkívüli mértékű nemzetközi érdeklődésre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is felkészült.

Habár a Sziget első napjának fellépői még csak szerdán léptek színpadra, vasárnap óta be lehet költözni Magyarország legnagyobb fesztiváljára.

A repülőtér üzemeltetője számára az igazi kihívást nem a vendégek érkezésének időszaka, hanem a Szigetet követő néhány nap jelenti, hiszen

minden évben több száz külföldi fesztiválozó tölti a kapuzárás utáni napokat a budapesti repülőtéren.

Ennek elsősorban az az oka, hogy a nagy érdeklődés miatt nem mindenkinek jut jegy az első hazainduló repülőgépre, vagy épp csak néhány nappal a fesztivál vége után indul a legkorábbi járat az adott desztinációra.

Kijelölt helyek

Erre az időszakra dedikált pihenőhelyek kijelölésével és a takarítás sűrítésével készül a Budapest Airport, hogy a csúcsidőszakban a reptéren vendégeskedő fesztiválozók jelenléte mellett is zavartalan legyen a repülőtér üzemeltetése. A pihenőhelyeket az ilyenkor egyébként is tömött indulási szinttől és a check-in pultoktól távolabb, az érkezési szinten jelölik ki,

itt vethetik meg ideiglenes fekvőhelyüket a fáradt fesztiválozók.

Természetesen – mivel napjainkban már elengedhetetlen – itt lehetőség van a telefonok és egyéb elektronikai eszközök töltésére is.

Szintén a szokásostól eltérő gyakorlat ilyenkor, hogy a repülőtér csaknem hatezer darab, erős nejlonzsákkal készül a távozó hátizsákos fesztiválozók számára: ezekbe csomagolják a táskákat, hogy az esetlegesen lelógó hevederek, szíjak és kiegészítők ne okozzanak fennakadást a csomagszállító rendszerben.

„A korábbi évek tapasztalata alapján immár minden évben számolunk a repülőtéren is az augusztusi fesztiválidőszakkal – mondta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója. Hozzátette: „Az augusztus eleje elsősorban a Sziget fesztivál miatt jelent kihívást, hiszen

az egyébként is nagy ütemben növekvő utasforgalom keltette igények mellett megjelennek az akár napokat is itt töltő fesztiválozók.

A számukra elkülönített pihenő övezetek azonban jó megoldásnak bizonyultak az elmúlt években, bízunk benne, hogy ez idén is így lesz.”

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018