eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Durva figyelmeztetés: a digitális világ ellen fordult annak egyik alapítója

Durva figyelmeztetés: a digitális világ ellen fordult annak egyik alapítója

Roger McNamee ott bábáskodott a Facebook, a Google és az Amazon születésénél, s négy éven át Mark Zuckerberg tanácsadója volt. Most azonban egy szervezettel épp az általuk is kialakított digitális világ káros hatásai ellen küzdenek.

Roger McNamee, a Facebook közösségi oldal egykori befektetője azok sorát gyarapítja, akik részt vettek a mindent eluraló digitális világ létrehozásában, majd miután rájöttek, mit alkottak meg, kiszálltak az iparból, és sorban vészjelzéseket adnak le a kütyükre rákattant emberiségnek - írta a HVG cikke alapján a Valasz.hu.

McNamee hasonlóan gondolkodó társaival megalapította a Center for Humane Technology nevű központot, hogy a techvilágot emberközpontúbbá tegye. A legfrissebb HVG pedig Közösségi média: függők és dílerek címmel közli írását, ebből származnak az alábbi gondolatok.

  • „A szűrők, amelyeknek köszönhetően a fogyasztók azt kapják, »ami tetszik nekik«, szétszakítják a társadalmakat és tönkreteszik az alapvető demokratikus intézmények – mindenekelőtt a szabad sajtó – legitimációját.”
  • „A fejlett világ polgárai egyre inkább filterbuborékban élnek: digitális légvárakban, amelyekben a vélemények egyre merevebbek és egyre szélsőségesebbek lesznek.”
  • „Az Egyesült Államokban a felnőttek egyharmada már elutasít minden új gondolatot, beleértve a bizonyítható tényeket – az ilyen embereket könnyű manipulálni.”
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×