eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Újabb fordulatok az időjárásban

Újabb fordulatok az időjárásban

Szerda estig folytatódik a havazás, éjszaka azonban felszakadozik és csökken a felhőzet - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A sokfelé csapadékos időt okozó mediterrán ciklon távolodik, mögötte szárazabb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A délután második felében nyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Napközben még többfelé várható havazás, havas eső, este főként a Dunától keletre eshet. Az északnyugati, északi szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lesz. A hőmérséklet kora délután 1 és 6, késő este +1 és -4 Celsius-fok között valószínű.

Jenki Szilvia közölte: csütörtök hajnalra várhatóan mindenütt megszűnik a csapadék. A Dunántúlon és északkeleten élénk lökések kísérhetik az északnyugati, északi szelet, de napközben ez mérséklődik. Napközben a változóan felhős ég mellett

az ország nagy részén több órára kisüt a nap,

a több felhő a Tiszántúlon lesz. Csapadék már nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de a gyengén felhős, havas tájakon -5 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Pénteken napos időszakokra számíthatunk, majd beborul az ég, és eső, havas eső, havazás is előfordulhat a délutáni, esti óráktól – emelte ki a meteorológus.

Szombaton napközben elvétve lehet hószállingózás, szitálás. Majd vasárnapra virradóra újabb nedves léghullám érheti el a Kárpát-medencét, ennek felhőzetéből is vegyes halmazállapotú csapadékra lehet számítani.

Vasárnap aztán felszakadozik a felhőtakaró, csak egy-egy zápor, hózápor alakul ki.

A változékony idő a jövő héten is folytatódik

– tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×