Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb fordulatok az időjárásban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szerda estig folytatódik a havazás, éjszaka azonban felszakadozik és csökken a felhőzet - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A sokfelé csapadékos időt okozó mediterrán ciklon távolodik, mögötte szárazabb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A délután második felében nyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Napközben még többfelé várható havazás, havas eső, este főként a Dunától keletre eshet. Az északnyugati, északi szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lesz. A hőmérséklet kora délután 1 és 6, késő este +1 és -4 Celsius-fok között valószínű.

Jenki Szilvia közölte: csütörtök hajnalra várhatóan mindenütt megszűnik a csapadék. A Dunántúlon és északkeleten élénk lökések kísérhetik az északnyugati, északi szelet, de napközben ez mérséklődik. Napközben a változóan felhős ég mellett

az ország nagy részén több órára kisüt a nap,

a több felhő a Tiszántúlon lesz. Csapadék már nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de a gyengén felhős, havas tájakon -5 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Pénteken napos időszakokra számíthatunk, majd beborul az ég, és eső, havas eső, havazás is előfordulhat a délutáni, esti óráktól – emelte ki a meteorológus.

Szombaton napközben elvétve lehet hószállingózás, szitálás. Majd vasárnapra virradóra újabb nedves léghullám érheti el a Kárpát-medencét, ennek felhőzetéből is vegyes halmazállapotú csapadékra lehet számítani.

Vasárnap aztán felszakadozik a felhőtakaró, csak egy-egy zápor, hózápor alakul ki.

A változékony idő a jövő héten is folytatódik

– tette hozzá.