eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az évszázad hóesését így bírta a főváros - képek

Normalizálódik a helyzet Moszkvában "az évszázad hóesése" után.

Noha a havazás nem állt el teljesen, hétfőn normalizálódni kezdett a helyzet Moszkva közútjain és repülőterein "az évszázad hóesése" után.

A meteorológiai szolgálat szerint szombattól hétfő reggelig a februárban megszokott havi csapadékmennyiség 122 százaléka hullott le, ami esőben mérve 44 milliméternek felelne meg. A kidőlő fák - Moszkvában több mint kétezer ilyet számoltak meg - és villanyoszlopok egy ember halálát okozták, további négyet pedig megsebesítettek. A koccanásos balesetek száma százakban volt mérhető.

A hótorlaszok eltakarításán 15,5 ezer takarító eszköz és 4 ezer teherautó dolgozik megállás nélkül. A munkálatokba bekapcsolódtak a hadsereg egységei is. A főbb útvonalak járhatók és a repülőtereken is normalizálódik lassan a helyzet, miután szombaton 102, vasárnap pedig 220 járatot kellett késleltetni vagy törölni.

A városi hatóságok hétfőn arra kérték az autósokat, hogy vegyék igénybe a tömegközlekedést. Szergej Szobjanyin polgármester közölte, hogy a nap folyamán az iskolalátogatás nem kötelező.

Az évszázad hóesését így bírta a főváros - képek

Az évszázad hóesését így bírta a főváros - képek

Az évszázad hóesését így bírta a főváros - képek

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×