eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Még nyoma sincs, de jön a havazás

Még nyoma sincs, de jön a havazás

Csapadékzóna éri el az országot, és a nyugati megyékben öt centiméteres vastagságot is meghaladó, kiadós havazás lehet - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtök estétől a Nyugat-Dunántúlt csapadékzóna éri el, melyből egészen szombatig várható eső, havas eső, havazás az országban. Péntek éjfélig a csapadék mennyisége a kb. Zala-Nógrád sávban 15, ezen belül a Délnyugat-Dunántúlon 20 mm körül alakulhat.

Péntekre virradó éjszaka a csapadék formája északnyugat felől egyre inkább havas esőbe, főként péntek estétől hóba válthat. Megmaradó, 5 centimétert elérő vizes, tapadó hóréteg ekkor legnagyobb eséllyel még csak a Dunántúl hegyvidéki (3-400 m feletti) részein, síkvidéken esetleg Somogy, Zala, Vas egyes részein lehet.

Az előrejelzés szerint éjszaka és pénteken napközben az Alföldön elszórtan, másutt többfelé várható eső, zápor. Az éjszaka második felétől a Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Péntek estétől a Nyugat-Dunántúlon síkvidéken lehet már hó, ugyanakkor a Dél-Alföldön néhol zivatarok alakulhatnak ki. A déli, délnyugati szél csütörtökön többfelé megerősödik, a délnyugati tájakon viharossá fokozódik, majd valamelyest mérséklődik, de erős széllökések néhol továbbra is előfordulhatnak. Pénteken a Záhony-Nagykanizsa vonaltól északra északias, délre délies szél várható, élénk, időnként erős lökésekkel.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az Észak- és Nyugat-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység nyugati felén 1 és 7, másutt 8 és 13 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×