eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Döbbenetes: így hallgatnak le minket a telefonunkon keresztül

Döbbenetes: így hallgatnak le minket a telefonunkon keresztül

Az Apple-felhasználók is veszélyben vannak, de az androidosokat érinti főleg az ügy. Több száz olyan játék van ugyanis, amely arra használja az okostelefon mikrofonját, hogy figyeljék, mit néz a felhasználó a tévében.

Ártalmatlannak tűnő játékalkalmazásokról (pl. Pool 3D, Honey Quest, Beer Pong: Trickshot stb.) ír a The New York Times, amelyek akkor is képesek rögzíteni, hogy milyen sorozatot, hirdetést, filmet néz a felhasználó a televízióban, ha a játékkal konkrétan nem is foglalkoznak, csak az épp a háttérben fut - idézte a cikket a hvg.hu.

Ezek az appok, az Alphonso nevű cég szoftverét használják. Ez a startup adatokat szolgáltat a hirdetők számára a tévénézési szokásokról. Az okostelefon mikrofonját használva az Alphonso szoftvere képes felismerni a hirdetések, sorozatok audiojeleit, és ezek az információk célzottabb hirdetésekhez vezethetnek.

Az Alphonso állítja, hogy a szoftvere nem rögzíti az emberek beszélgetéseit. A cég egyébként nem titkolja, amit tesz, minden le van írva az adatvédelmi irányelvekben, sőt az app kifejezetten engedélyt kér a mikrofonhoz való hozzáférésre.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×