Rendhagyó tippek az év végére és szilveszterre

Infostart
2017. december 29. 14:35
Nemcsak inni és táncolni lehet az év utolsó napján, hanem túrázni is. Összegyűjtöttünk néhány programötletet azoknak, akik a szabad ég alatt, a természetben, mozgással szeretnék tölteni a szilvesztert - tippek a fagyos vízben való fürdéstől a vadregényes sziklafolyosóig.

Országszerte számtalan gyönyörű ösvény kínálja magát arra, hogy ledolgozzák rajta a töltött káposztát és a bejglit. A Pilisben például javasoljuk a Két-bükkfa-nyeregtől induló Pilisnyereg – Öreg-szirt – Sasfészek turistaház – Postás út – Pilisszentlélek – Pilisnyereg – Fekete-kő körtúrát.

Vadregényes sziklafolyosó

Menjenek el Nagygörbőre! Ez egy község Zala megye északkeleti részén, Zalaszentgrót és Sümeg között. Ott van az úgynevezett Bazalt utca, ami egy körülbelül 1 kilométer hosszú, vadregényes sziklafolyosó barlangokkal. Arrafelé találják a Kovácsi-hegyet, a tetején a Rakottyás-tavakkal, illetve a Holló-kő nevű sziklát is.

A Börzsönyben a Kemence – Magosfa – Csóványos – Nagy Hideg-hegy – Kemence útvonal teljesítését javasoljuk.

Jeges víz és futás

Lesznek szervezett sportprogramok is. Tapolcán például az év utolsó napján biztonságos körülmények között lehet megmártózni a 18 fokos Malom-tóban és ugyanott családi futóversenyt is rendeznek. Hódmezővásárhelyen szombaton, Sopronban, Pécsett, Érden, Gárdonyban és Békéscsabán pedig vasárnap lehet rajthoz állni. Január elsején a szigligeti strandon újévi csobbanásra várják a legbátrabbakat.

A hosszú távú gyaloglás kedvelőinek

Teljesítménytúrák is lesznek az év utolsó három napján. 30-án a Mátrában az Előszilveszteri Túra, a Balaton-felvidéken az Örsi-Somlyó, az év utolsó napján a Budai-hegységben a Szilveszter BIT, a Gödöllői-dombságban a Futapest-Csömör, a Pilisben a Pilis Szent Keresztje, az Alföldön pedig a Szigetország nevű kihívás várja a hosszú távú gyaloglás szerelmeseit.