eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hidegfront közelít, ezt okozza karácsonykor

Péntek estig a Kárpát-medence a tőlünk nyugatra található anticiklon peremén helyezkedik el. Kezdetben nedves, majd változó nedvességtartalmú, több fokkal enyhébb levegő áramlik fölénk. Péntek este hidegfront éri el az országot.

Csütörtökön az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, a Dunától keletre főként havazás, a Dunántúlon inkább eső, havas eső.

Éjszaka fokozatosan a keleti, délkeleti tájakra helyeződik át a csapadék, a Tiszántúlon reggelig havazásra számíthatunk, másutt már inkább eső, havas eső valószínű. Éjféltől előbb a Dunántúlon, majd a középső országrészben is csökken a felhőzet.

Pénteken közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több-kevesebb napsütésre számíthatunk. A Nyírségben vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat. Az estére több helyen megélénkülő délnyugati szél éjszaka egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és néhol megerősödik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 Celsius-fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 4 és 8 fok között valószínű, de északkeleten 1, 3 fok is lehet.

Szombaton kezdetben erősen és gyengébben felhős területek egyaránt lesznek, majd délután egyre több felhő érkezik fölénk. Reggel a Tiszántúlon lehet helyenként havas eső, hó, napközben néhol alakul ki zápor, a hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között alakul, keleten lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütés várható. Inkább csak reggel, délelőtt, és főként keleten alakulhat ki helyenként kisebb eső. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×