eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Viharos szél űzi el a napsütést

Viharos szél űzi el a napsütést

Két megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél miatt.

Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométeres sebességet.

Fejér, Komárom-Esztergom, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre, és vasárnap is erős szél várható a nyugati országrészben.

Vasárnap napközben túlnyomóan napos idő várható, majd délutántól nyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet, késő este az északi megyékben vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. Késő este +4 és -4 fok között alakul a hőmérséklet, a Dunántúlon a magasabb értékekkel.

Hétfőn eleinte borult lesz az ég, majd délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Délután, este inkább magas-szintű felhők lesznek az égen. Reggel, délelőtt hozzávetőlegesen a Budapest-Békéscsaba vonaltól északra lehet többfelé eső, az északkeleti határszélen reggel havazás is. Délután már csak helyenként fordulhat elő kisebb eső.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható, de ez vasárnap késő este áll be. Ezt követően lassan melegszik a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 15, az északkeleti megyékben 3 és 7 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×