Hihetetlen videón a berlini jegesmedvebocs születése

InfoRádió / MTI
2017. december 9. 19:43
Jegesmedvebocs születésének örülnek Berlinben, a kölyök életben maradásáért azonban nagyon kell szorítani az állatkert igazgatója szerint.

A Tierpark Berlin Tonja nevű nyolcéves nősténye két utódot hozott a világra, az egyik azonban halva született, anyja minden bizonnyal felfalta, mert a kamerák képein nem látni a tetemét. A másik bocs számára az elkövetkező tíz nap döntő jelentőségű - közölte a hét végén Andreas Knieriem igazgató. A jegesmedvéknél 50 százalék annak esélye, hogy az újszülött nem marad életben.

Tonja legutóbb 2016 novemberében hozott utódot a világra, akkor is ikreket. A két bocs jelentette 22 év után az első jegesmedve-szaporulatot a német főváros keleti felében lévő állatkertben, és a hír óriási lelkesedést váltott ki. Az egyik kölyök akkor is meghalt, a másik, amely a közönségtől a Fritz nevet kapta, négy hónaposan váratlanul pusztult el a berliniek legnagyobb bánatára.

Berlin leghíresebb jegesmedvéjének mind a mai napig Knut számít. A 2007-ben született állatot valóságos kultusz övezte, 2011-ben betegség miatt bekövetkezett hirtelen halála megdöbbentette a világot. Knutot gondozó nevelte. Tonja, úgy tűnik, óvja és őrzi az új, egyelőre tengerimalac-méretű bocsot, amely csütörtökön született.