eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nem tartja meg a luxuskocsit a pápa

Nem tartja meg a luxuskocsit a pápa

Ferenc pápa elárverezteti ajándékba kapott Lamborghinijét, amelynek eladási árából az iraki keresztény lakosságnak az Iszlám Állam terrorszervezet által lerombolt otthonai, templomai és középületei újjáépítését fogja támogatni.

A luxussportkocsi gyártójának képviselői szerdán adták át a fehér színű, és arany-sárga részletekkel gazdagított Lamborghini Huracánt a katolikus egyházfőnek a vatikáni Szent Márta-ház, a pápa otthona előtt. Ferenc pápa azonnal megáldotta a járművet.

Nem tartja meg a luxuskocsit a pápa

A 2014-ben bemutatott Huracán ára nagyjából 183 ezer eurónál (57 millió forintnál) kezdődik. A pápa számára készített speciális jármű várhatóan jóval magasabb áron talál új gazdára a Sotheby's aukcióján.

A katolikus egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvásárolják a legújabb autó- és telefonmodelleket. Pápaként ő egy kék Ford Focust használ a Vatikán falain belül, és külföldi útjai során sem fényűző, golyóálló SUV-okban, hanem szerényebb Fiat- vagy KIA-modellekben utazik.

A Lamborghini eladásából befolyó összeget három jótékonysági szervezet között osztják szét. Az összeg egy részéből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból. Az újjáépítési munkálatok elsősorban a Moszultól északkeletre fekvő területekre fognak kiterjedni.

Az összeg további részét az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő, valamint az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására fordítják.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×