eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Óriási fordulat jöhet az időjárásban

Óriási fordulat jöhet az időjárásban

Szerda estig eleinte a nyugatról benyúló anticiklon, majd egy tőlünk északra elvonuló érintőleges melegfront alakítja a Kárpát-medence időjárását. A hétvégén pedig akár már havazhat is.

Kedd estig délkeleten is szakadozik, csökken a felhőzet, és éjszaka már kevés lesz a felhő, főként a nyugati határnál, az Északi-középhegység völgyeiben, valamint a főváros környékén ködfoltok kialakulhatnak. Szerdán eleinte kevesebb lesz a felhő, majd északnyugat felől átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A többfelé erős, helyenként viharos északi szél éjszakára jelentősen mérséklődik. Szerdán a Kisalföldön megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás – közölte a meteorológiai szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 Celsius-fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet, talaj menti fagy több helyen is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 11 és 16 fok között várható.

Csütörtökön változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A keleti határnál gyenge eső lehet. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul, néhol délnyugaton talajmenti fagy előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Pénteken megnövekszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős lesz az ég. Délutántól több helyen lehet eső, zápor. A nyugati, este már az északnyugati szél erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Szombat reggelre csökken a felhőzet, napközben a gomolyfelhők mellett kisüt a nap, este lesz ismét több a felhő. Helyenként valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul, az Északi-középhegység szélvédett területein talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Vasárnap erősen felhős vagy bolt lesz az ég, egyre többfelé várható eső, zápor. Estétől már szakadozottabb lesz a felhőzet. Kezdetben a délnyugati, estétől az északnyugati szél sokfelé erős, többször viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

Az Időkép szerint a 700-1500 m közötti szinteken, vagyis a hegyekben akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, emiatt magasabb hegységeinkben az esőt átmenetileg havas eső, havazás is felválthatja, megmaradó, összefüggő hóréteg azonban várhatóan nem fog kialakulni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×