Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jön a durva lehűlés, eső mossa el az ünnepet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szombat estig a Kárpát-medence felett lévő anticiklon fokozatosan leépül, szombaton egy gyenge hidegfront súrolja a térséget. Hétfőn alaposan visszaesik a hőmérséklet.

A pénteki napos idő után éjszaka ismét sokfelé kell ködre számítani. Szombaton észak felől megnövekszik a felhőzet, általában csak rövidebb időre bukkanhat elő a nap, de délnyugaton kevesebb lesz a felhő, ott várható a legtöbb napsütés. Számottevő csapadék szombaton délutánig sehol sem lesz, de szombat délután, este az északi, északkeleti megyékben elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás – közölte a meteorológiai szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 15 és 21 fok között várható.

Vasárnap a többnyire erősen felhős ég mellett elsősorban a délkeleti, keleti megyékben számíthatunk néhány órás napsütésre. Ugyanakkor nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Kora délután délnyugaton elered az eső, majd az intenzív csapadékzóna kelet felé terjed tovább, késő este már a Tiszántúlon is várható csapadék. Délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunától keletre mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon viszont északira fordul és megerősödik a szél, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Hétfőn, a nemzeti ünnepen már túlnyomóan borult lesz az ég. Főként a nap első felében várható eső, zápor, több helyen számíthatunk kiadós mennyiségű csapadékra. Az erős északi szelet a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Kedden csökken a felhőzet, majd gomolyfelhős idő várható néhány órás napsütéssel. Néhány helyen futó zápor előfordulhat. Az erős északi szelet olykor viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.