eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Jön a durva lehűlés, eső mossa el az ünnepet

Jön a durva lehűlés, eső mossa el az ünnepet

Szombat estig a Kárpát-medence felett lévő anticiklon fokozatosan leépül, szombaton egy gyenge hidegfront súrolja a térséget. Hétfőn alaposan visszaesik a hőmérséklet.

A pénteki napos idő után éjszaka ismét sokfelé kell ködre számítani. Szombaton észak felől megnövekszik a felhőzet, általában csak rövidebb időre bukkanhat elő a nap, de délnyugaton kevesebb lesz a felhő, ott várható a legtöbb napsütés. Számottevő csapadék szombaton délutánig sehol sem lesz, de szombat délután, este az északi, északkeleti megyékben elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás – közölte a meteorológiai szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 15 és 21 fok között várható.

Vasárnap a többnyire erősen felhős ég mellett elsősorban a délkeleti, keleti megyékben számíthatunk néhány órás napsütésre. Ugyanakkor nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Kora délután délnyugaton elered az eső, majd az intenzív csapadékzóna kelet felé terjed tovább, késő este már a Tiszántúlon is várható csapadék. Délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunától keletre mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon viszont északira fordul és megerősödik a szél, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Hétfőn, a nemzeti ünnepen már túlnyomóan borult lesz az ég. Főként a nap első felében várható eső, zápor, több helyen számíthatunk kiadós mennyiségű csapadékra. Az erős északi szelet a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Kedden csökken a felhőzet, majd gomolyfelhős idő várható néhány órás napsütéssel. Néhány helyen futó zápor előfordulhat. Az erős északi szelet olykor viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×